Project Arachnid

Teemme työtä kansainvälisessä Project Arachnid-verkostossa, joka edistää ja nopeuttaa lapsen oikeuksia loukkaavaa ja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin poistumista verkosta.  Tilastojen pohjalta voimme todeta, että Project Arachnid on tehokkain tapa nopeuttaa laittoman CSAM kuvamateriaalin poistumista verkosta.

Project Arachnid verkosto ja teknologia on edistänyt miljoonien lasten seksuaaliväkivaltaa todistavien kuvien ja videoiden (CSAM, child sexual abuse material) poistamista verkosta ympäri maailman. Suojellaan Lapsia asiantuntijat ovat analysoineet 2020-2022 välisenä aikana 935 489 yksittäistä CSAM kuvaa ja videota. Yhdistyksen merkittävä työpanos on johtanut kansallisesti ja kansainvälisesti yli 572 000 kuvan poistamispyyntöön verkkopalveluihin ja sivustojen ylläpitäjille.

”Jokaisella seksuaaliväkivallan kohteeksi joutuneella lapsella on oikeus toipua ilman pelkoa, että hänen
CSAM kuvat jatkavat kiertoa verkossa. Työmme uhrien sekä heidän vanhempiensa kanssa mm. Sinä Riität- vertaistukiryhmissä on vain vahvistanut kantaamme siitä, että kuvien poistamiseksi meidän on ehdottomasti käytettävä uusinta ja tehokkainta teknologiaa” toteaa Nina Vaaranen-Valkonen, Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti.

Lue lisää Project Arachnid:ista täältä: https://projectarachnid.ca/en/ .