top of page
  • Protect Children

Kansainvälinen opettajien päivä 2024: Opettajien äänten vahvistaminen ja työn tukeminen lasten suojelemiseksi

BLOGIKIRJOITUS

Kansainvälisenä opettajien päivänä, 5. lokakuuta, haluamme nostaa esille opettajien ääniä UNESCO:n teeman mukaisesti: “Valuing teacher voices: towards a new social contract for education”. [1] Painotamme opettajien äänten vahvistamisen tärkeyttä, huomioiden heidän kohtaamansa haasteet ja tunnustaen heidän korvaamattoman asiantuntemuksensa koulutuksen saralla.


Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Suojellaan Lapsia -harjoittelijamme, Emma Corrêa de Mora, joka tukee työtämme lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ymmärtämiseksi ja ehkäisemiseksi.  





Tämä päivä juhlistaa vuonna 1966 hyväksyttyä ILO/UNESCOn suositusta opettajien asemasta [2], määrittäen opettajien oikeudet ja velvollisuudet. Opettajien varustaminen asianmukaisella tiedolla haastavien tilanteiden käsittelemiseksi auttaa ehkäisemään sijaistraumatisoitumista. Koska lapset usein pitävät opettajia turvallisina aikuisina, on ensisijaisen tärkeää, että opettajien tarpeet tunnistetaan ja otetaan huomioon, jotta heitä voitaisiin suojella ylikuormittumiselta. 


Huomioiden opettajien ja lasten välisen läheisen suhteen sekä sen, että lapset monesti hakevat tukea ja apua opettajilta, Suojellaan Lapsia ry on sitoutunut tukemaan ja edistämään opettajien arvokasta työtä. Aktiivisen yhteistyön kautta tarjoamme opettajille ja kasvattajille olennaista tietoa ja käytännön työkaluja, jotta opettajat ja kasvattajat voivat tehokkaasti puuttua lapsiin kohdistuvaan seksuaaliväkivaltaan, samalla vahvistaen heidän kykyään ylläpitää tärkeää rooliaan oppilaidensa hyvinvoinnin suojelemisessa.


Suojellaan Lapsia tekee yhteistyötä opettajien ja heidän oppilaidensa kanssa järjestääkseen StopSlowGo-etätyöpajoja™, joiden tavoitteena on opettaa lapsille digiturvataitoja sekä kehon rajojen tunnistamista. Tunnistamme opettajien tärkeän roolin lasten elämässä, ja verkkosivuiltamme ammattilaiset voivat löytää resursseja, jotka auttavat näiden aiheiden käsittelemisessä lapsilähtöisesti. On ensisijaisen tärkeää opettaa lapsille, mikä verkossa on turvallista ja mikä puolestaan ei ole turvallista. Tämä on erityisen tärkeää ottaen huomioon raporttimme, Tech Platforms Used by Online Child Sexual Abuse Offenders,  joka osoittaa, että monet rikoksentekijät ottavat yhteyttä lapsiin juuri niiden sosiaalisen median alustojen kautta, joita lapset itse käyttävät. [3] Siksi on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että lapset oppivat toimimaan digiympäristöissä turvallisesti, jotta voidaan ehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.









Kiitämme kaikkia opettajia; olette tärkeässä osassa työssämme lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta.

 




Lähteet:


[1] UNESCO. (2024). World Teachers’ Day. World Teachers' Day | UNESCO.

[2] The ILO/UNESCO Recommendation concerning the Status of Teachers. (1966).

[3]  Protect Children. (2024). Tech Platforms Used by Online Child Sexual Abuse Offenders: Research Report with Actionable Recommendations for the Tech Industry. https://www.suojellaanlapsia.fi/en/post/tech-platforms-child-sexual-abuse.


Kommentit


Kommentointi on poistettu käytöstä.
bottom of page