top of page

Ei-toivotut seuraajat- lyhytelokuva ja Meidän Äänemme -kokemusasiantuntijaryhmä

Protect Children

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

AJANKOHTAISTA


Sisältövaroitus: Videon aihe ja sisältö voivat ahdistaa ja/tai herättää katsojissa voimakkaita tunteita.


Suojellaan Lapsia ry on kääntänyt ja julkaissut suomeksi alun perin Kanadan Lastensuojelukeskuksen tuottaman “Ei-toivotut seuraajat” lyhytelokuvan nostaakseen lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiön yhteiskunnalliseen keskusteluun. Lyhytelokuva perustuu tositapahtumiin ja henkilöiden kertomuksiin, joiden seksuaalirikos on kuvattu digitaaliseksi tallenteeksi ja levitetty verkkoon.


Pelkästään vuonna 2021 verkosta löytyi 85 miljoonaa yksittäistä kuvaa ja videota, joiden epäillään todistavan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa. Todellisuus kuulostaa liian pahalta ollakseen totta mutta valitettavasti merkittävä osa seksuaaliväkivallan uhreista ympäri maailmaa joutuu elämään tämän todellisuuden kanssa – päivittäin.


Suojellaan Lapsia on osa kansainvälistä, Kanadan lastensuojelukeskuksen Project Arachnid verkostoa ja erityisasiantuntijat ovat analysoineet jo lähes miljoona yksittäistä kuvaa/videota, joiden epäillään todistavan lapseen kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa. Vahvan työmme ansiosta on lähtenyt yli puoli miljoonaa poistopyyntöä sivustojen ylläpitäjille Suomessa ja maailmalla.

Meidän tulee yhdistää voimamme ja tehdä kaikkemme uhrien toipumisen ja oikeuksien turvaamiseksi sekä toistuvan uhriutumisen estämiseksi.


Suojellaan Lapsia ry on perustanut ”Meidän Äänemme/Our Voice” kokemusasiantuntijaryhmän lapsuudessa seksuaaliväkivaltaa kokeneille henkilöille. Tavoitteena on nostaa uhrien ääntä ja viisautta esiin sekä uhrien oikeuksien turvaamiseksi ja edistämiseksi että lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta. Ilmoittaudu kokemusasiantuntijaryhmään ja anna äänesi muutokselle!


Lisätiedot:

Suojellaan Lapsia ry

Nina Vaaranen-Valkonen

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti

nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi

p. 040 747 8829


 

Tarvitsetko vertaistukea?

Delfins ry:n Vertaistuki lapsuudessa seksuaaliväkivaltaa kokeneille

Rikosuhripäivystys

MIELI ry:n kriisituki

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.

bottom of page