Löydä tukea
Tervetuloa tukisivustollemme, josta löydät hyödyllisiä resursseja ja ohjeistusta tilanteeseesi. Mikäli olet apua hakeva nuori, aiempia kokemuksiasi käsittelevä aikuinen, lapsen turvallisuudesta huolestunut vanhempi tai olet huolissasi omista ajatuksistasi tai käyttäytymisestäsi, me autamme sinua.
Mikäli tarvitset keskusteluapua, olemme listanneet alle auttavia puhelimia, jotka tarjoavat välitöntä tukea.
Hätätilanteessa, soita paikalliseen hätänumeroon:
-
Euroopan unioni, Intia: 112
-
Pohjois-Amerikka: 911
-
Iso-Britannia, Irlanti: 999
-
Katso muiden maiden hätänumerot täältä.
Kansainvälisiä auttavia puhelimia selviytyjille ja perheille: International Centre for Missing & Exploited Children (ICMEC) on koonnut kattavan listan auttavista puhelimista ympäri maailmaa. Nämä auttavat puhelimet tarjoavat tukea väkivaltaa kokeneille selviytyjille sekä heidän läheisilleen.
Tarvitsetko tukea?
Mikäli tarvitset keskusteluapua tai olet kohdannut haastavan tilanteen, erilaisia resursseja on tarjolla.
Löydä maakohtaisia auttavia puhelimia: Löydät maakohtaisia auttavia puhelimia Child Rights International Network ja Child Helpline International -verkostojen kautta. Nämä verkostot tarjoavat tukea ja ohjeistusta lapsille ja nuorille maailmanlaajuisesti.
Lasten ja nuorten puhelin: Mikäli olet Euroopassa ja tarvitset luottamuksellista tukea, voit soittaa numeroon 116 111. Tämä auttava puhelin tarjoaa apua monenlaisissa haasteissa.
NeedHelpNow: Mikäli alle 18-vuotiaana ottamaasi alastonkuvaa levitetään verkossa, NeedHelpNow tarjoaa tukea ja resursseja hallinnantunteen vahvistamiseksi. Et ole yksin – on apukeinoja sekä ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan sinua.
Oletko tukea tarvitseva lapsi tai nuori?
Oletko seksuaaliväkivaltaa lapsuudessasi kokenut aikuinen?
Mikäli olet täysi-ikäinen selviytyjä, olemme listanneet alle joitakin tuki- ja keskusteluryhmiä, jotka voivat olla hyödyllisiä:
Suomen Delfins ry:n tukiryhmät: tarjoaa sekä kasvokkaisia että verkkotukiryhmiä selviytyjille (verkossa, kasvokkain)
Tarjoaa sekä kasvokkaisia että verkkotukiryhmiä maailmanlaajuisesti (verkossa, kasvokkain, kansainvälisesti)
Paikallisia ja kansainvälisiä tukiryhmiä naisselviytyjille (verkossa, kasvokkain)
Tarjoaa resursseja sekä keskusteluryhmiä miesselviytyjille (verkossa)
AA-ryhmien tyylisiä tapaamisia insestistä selviytyneille, useita eri ryhmävaihtoehtoja (verkossa, puhelimitse, kasvokkain)
Paikallisosastoja sekä tukiryhmiä maailmanlaajuisesti selviytyjille, jotka ovat kokeneet seksuaaliväkivaltaa uskonyhteisössä (verkossa, kasvokkain, kansainvälisesti)
Tuen tarvitsemisen tunnistaminen on tärkeä askel lapsiin kohdistuvien seksuaalisten ajatusten tai käyttäytymisen käsittelemiseksi. Tämä sivu tarjoaa resursseja ja ohjeistusta siihen, kuinka voit ohjata ja muuttaa käyttäytymistäsi.
Verkossa sijaitseva omahoito-ohjelma, jonka tavoitteena on auttaa lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan materiaalin (CSAM) käytön lopettamisessa. Ohjelma hyödyntää kokonaisvaltaista lähestymistapaa sekä kognitiivis-behavioraaliseen terapiaan (CBT) pohjautuvia menetelmiä käyttäytymismuutosten edistämiseksi.
Tarjoaa turvallisen, anonyymin tilan nuorille, jotka ovat huolissaan omista tai muiden seksuaalisista ajatuksista tai käyttäytymisestä. Shore tarjoaa asiantuntija-apua ja tukea näiden huolien käsittelemiseksi ja turvallisen käyttäytymisen edistämiseksi niin verkossa kuin muissa ympäristöissä.
Luottamuksellinen auttava puhelin sekä omahoitopalvelu, joka tarjoaa tukea omista lapsiin kohdistuvista seksuaalisista ajatuksista tai käyttäytymisestä huolestuneille henkilöille. Palvelu tarjoaa tukea ja käytännön ohjeistusta kohti turvallisempaa arkea.
Verkossa sijaitseva omahoito-ohjelma, joka tarjoaa tietoa ja tukea lapsiin kohdistuvien seksuaalisten ajatusten tai käyttäytymisen käsittelemiseksi.
Tarjoaa matalan kynnyksen tukea henkilöille, jotka ovat huolissaan omista tai läheisensä lapsiin kohdistuvista seksuaalisista ajatuksista tai käyttäytymisestä.
Luettelo alueellisista ja kansainvälisistä resursseista sekä auttavista puhelimista henkilöille, jotka etsivät tukea lapsiin kohdistuviin seksuaalisiin ajatuksiin tai käyttäytymiseen.
Resursseja henkilöille, jotka ovat huolissaan omista lapsiin kohdistuvista seksuaalisista ajatuksistaan tai käyttäytymisestään.
Oletko huolissasi lapsiin liittyvistä ajatuksistasi tai käyttäytymisestäsi?
Mikäli kohtaat lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa materiaalia (CSAM) verkossa:
Pelastakaa Lapset ry – Nettivihje: Ilmoita lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavasta materiaalista tai siihen liittyvästä toiminnasta.
ICMEC:n vihjelinja: Löydä sopivia resursseja materiaalista ilmoittamiseen ICMEC:n (International Centre for Missing & Exploited Children) sivuilta.
INHOPE: Vihjelinjojen verkosto lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavasta materiaalista ilmoittamiseen.
Cybertip.ca: Ilmoita anonyymisti lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavasta materiaalista.
Internet Watch Foundation (IWF): Ottaa vastaan ilmoituksia kaikenlaisesta lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavasta materiaalista.
Haluatko ilmoittaa lapseen kohdistuneesta seksuaaliväkivallasta?
Lapsiin kohdistuvalla seksuaaliväkivallalla voi olla syviä vaikutuksia perheisiin. Alta löydät linkkejä vanhempien voimaannuttamiseen keskittyviin tukiverkostoihin ja opetusmateriaaleihin.
Suojellaan Lapsia ry:n Sinä Riität™ -vertaistukiryhmät:
Tukiryhmiä vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi on joutunut seksuaaliväkivallan uhriksi.
Auttaa vanhempia ja huoltajia edistämään lastensa turvallisuutta digimaailmassa.
Ohjeistus lasten suojelemiseksi verkkovälitteiseltä seksuaaliväkivallalta.
Protecting Your Child: Reduce the Risk of Child Sexual Abuse
Kattava ohjeistus lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan riskitekijöistä sekä suojaavista tekijöistä.
Resursseja sisarustenvälistä haitallista seksuaalista käyttäytymistä ja/tai seksuaaliväkivaltaa kokeneille sekä heidän läheisilleen.
Tukea vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi on kokenut seksuaaliväkivaltaa tai käyttäytynyt väkivaltaisesti.