Digiturvataitoja on hyvä alkaa opettaa lapsille mahdollisimman varhain, jotta niistä tulee luonnollinen osa lapsen elämää.

On tärkeää, että olet läsnä ja tuet oppilaitasi, jotta he voivat turvallisesti nauttia hyödyistä, joita digiliikenne heille tarjoaa. Voit rohkeasti kannustaa tutkimaan digitaalista ympäristöä, kunhan olet tietoinen heidän menemisistään ja tekemisistään. Aivan kuten fyysisessäkin ympäristössä, kun opetat esimerkiksi liikennesääntöjä tai neuvot, kuinka suhtautua vieraisiin ihmisiin.

Stop, Slow & Go on digiturvallisuuteen liittyvä valmis materiaalipaketti, joka antaa sinulle selkeän ohjeistuksen siitä, kuinka käsitellä digiturvallisuusteemoja oman luokkasi tai lapsiryhmäsi kanssa. Lasten on tärkeä harjoitella myös digiliikenteen osalta, mikä asiat ovat kiellettyjä (STOP), mietityttäviä (SLOW) tai sallittuja (GO).

Materiaalipaketti on varhaiskasvatus- ja alkuopetussuunnitelman mukainen.

Lisätiedot ja yhteydenotot Turvallisesti Digiliikenteessä projekti:
Katariina Leivo, kehityspsykologian asiantuntija
katariina.leivo@suojellaanlapsia.fi
+358400818030


Matilda Sandvik, projektiasiantuntija
matilda.sandvik@suojellaanlapsia.fi
+358400818002


Materiaalit huoltajille ja opettajille

Yleisohje opettajalle

Digiturvataitoja on hyvä alkaa opettaa lapsille mahdollisimman varhain, jotta niistä tulee luonnollinen osa lapsen elämää. Stop, Slow & Go – opettajan opas antaa ohjeistuksen digiturvallisuusteemojen käsittelyyn oman luokkasi tai lapsiryhmäsi kanssa.

Opaslehtinen huoltajille

Stop, Slow & Go -kokonaisuuteen kuuluu myös huoltajille lähetettävä opaslehtinen, johon on koottuna yleistietoa materiaalipaketista, pieni kotitehtävä tehtäväksi yhdessä lapsen kanssa sekä aihe yhteistä pohdintaa varten.

Digiturvataitomateriaalit
5-6 vuotiaille

Kip-miehistö on laskeutunut Maahan. Avaruusaluksen ovi aukeaa. Tuka, Maco, Soca ja Waaba lähtevät kulkemaan polkua pitkin. Edessä on suuri tie. 

Mitä sitten tapahtuu?

Digiturvataitomateriaalit
7-9 vuotiaille

Kip-miehistö on juuri laskeutunut Maan pinnalle. Avaruusaluksen ovet
aukeavat, ja koko joukko suuntaa ulos Tukan johdolla.

Mitä sitten tapahtuu?

Lataa materiaali ja lähtekää yhdessä seikkailuun.

ANNA PALAUTETTA, KIITOS
(tärkeää, jotta voimme kehittää lisää maksutonta materiaalia)