Stop, Slow & Go – virtuaalinen digiliikennevalot työpaja

Ilmoittaudu 11.1.2021 klo 09.00-11.00 järjestettävään työpajaan täältä.

”Osallistuimme eilen aamulla luokkani kanssa ”Stop – slow -go” Turvallisesti digiliikenteessä -työpajaan. Tokaluokkalaiset kokivat aiheen mielenkiintoiseksi ja niinhän se onkin. Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen. Koko materiaalipaketti on niin loistava, että teemme sen kaikki osiot loppuviikon aikana.” -Alakoulun opettaja

Stop, Slow & Go- Digiliikennevalot virtuaalisen työpajan avulla opitaan lapsille olennaisia digiturvataitoja hauskalla ja innostavalla tavalla. Työpaja on suunnattu 5-9-vuotiaille, mutta sopii myös muille alakoulun oppilaille. SL:n asiantuntijoiden ohjaama työpaja on osallistujilleen maksuton.

Aikaisempien työpajojen aikana toteutettuja digiliikennevaloja.

Työpajassa lapset harjoittelevat ja oppivat miten toimia digiympäristöissä kun vastaan tulee tilanteita ja sisältöjä liittyen kiellettyihin, hämmentäviin tai pelottaviin (STOP), uusiin ja mietityttäviin (SLOW) tai tuttuihin ja sallittuihin (GO) asioihin. Aikuisten on tärkeää olla läsnä lapsen digiarjessa ja luoda mahdollisuuksia avoimeen keskusteluun. Jokaisella lapsella on oikeus nauttia turvallisesta liikkumisesta digiliikenteessä.

Hauskat Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajan eri oppituokiot ja lapsilla on mahdollisuus taiteilla työpajassa omat digiliikennevalot sekä askarrella ja liittää valoihin valmiista kuva-arkista kohtaamiaan tilanteita ja sisältöjä.

Työpajan aikana lapsia kannustetaan kertomaan digiarjestaan ja sen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Lopuksi digiarjen erilaisia tilanteita ja niissä heränneitä kysymyksiä pohditaan yhdessä.

Stop, Slow & Go– materiaalipaketin käyttöä voi jatkaa luokassa työpajan jälkeen tai työpajan voi toteuttaa yksittäisenä tuokiona. Helposti tulostettavat ja maksuttomat materiaalit löytyvät täältä.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Lisätietoa:

Katariina Leivo, kehityspsykologian asiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi

Matilda Sandvik, projektiasiantuntija, Suojellaan Lapsia ry Turvallisesti Digiliikenteessä

matilda.sandvik(at)suojellaanlapsia.fi