Sinä Riität- Vertaistukiryhmä vanhemmille ja huoltajille,joiden alaikäinen lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi

Keväällä 2021 alkava ryhmä mahdollistaa kokemusten, ajatusten ja tunteiden jakamisen muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa ammatillisesti ohjatussa vertaistukiryhmässä. Keskeisenä tavoitteena on selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen, vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen. Kokeneilta ammattilaisilta saat myös tietoa ja ohjeistusta mahdollisiin tarvittaviin muihin palveluihin.

Sinun jaksamisesi on ensisijaista lapsesi ja koko perheen toipumisessa. Te vanhemmat olette avainasemassa ja ensisijaisia tukemaan lasta rikosprosessin eri vaiheissa. Sinä Riität! Asiantuntijoiden ohjaaman vertaistuen avulla moni on saanut tukea vaikeisiin tilanteisiin, tietoa ja voimaa selviytymiseen.

Aika: Ryhmä alkaa 18.5 ja kokoontuu yhteensä 8+2kertaa, joista viisi kertaa toteutetaan ennen juhannusta ja loput ryhmätapaamiset elokuussa 11.8 alkaen. Ryhmä kokoontuu kevätkaudella tiistaisin kello 16:30-18:30 ja syksyllä keskiviikkoisin. Hae ryhmään viimeistään 28.4.2021 mennessä.

Ryhmään hakeminen ja lisätiedot: Ryhmään haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Ryhmä on osallistujilleen maksuton, Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa ryhmän Veikkauksen tuotoilla.: https://link.webropolsurveys.com/S/773ACBD4194070F5

Toteutus: Ryhmä on valtakunnallinen, voit osallistua miltä tahansa paikkakunnalta. Kokoontumiset toteutetaan etäyhteydellä videovälitteisesti.

Järjestäjätahot ja ohjaajat: Ryhmän järjestävät Suojellaan Lapsia ry ja Mieli Suomen Mielenterveys ry, SOS-kriisikeskus ja ryhmää ohjaavat sosiaali- ja terveydenhuollon rekisteröidyt, kokeneet ammattilaiset Nina Vaaranen-Valkonen ja Hannele Lehtonen.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä ryhmän ohjaajiin: Suojellaan Lapsia ry, erityisasiantuntija, psykoterapeutti, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi, p. 040 747 8829 MIELI ry, kriisityöntekijä, psykoterapeutti, hannele.Lehtonen(at)mieli.fi , p. 040 354 8040

Osallistujat valitaan mukaan haastattelun perusteella. Voit haastattelussa kysyä ryhmään liittyviä kysymyksiä ja pohtia osallistumistasi.