50 vuotta täyttävä Jarmo Saari juhlii hyväntekeväisyyskonsertissa Savoy-teatterissa 14.3.

Tiedote 30.1.2020

Jarmon saarella 50 v -konsertissa kuullaan musiikkia multi-instrumentalistin ja säveltäjän mittavan uran varrelta. Päivänsankarin seuraan liittyy illan aikana vaikuttava vierailijakaarti suomen eturivin artisteja ja muusikoita. Konsertin tuotto ohjataan tammikuussa perustetulle lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ehkäisytyöhön erikoistuneelle suojellaan lapsia -yhdistykselle.

Maaliskuussa 50 vuotta täyttävä kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti JARMO SAARI juhlistaa merkkipäiväänsä hyväntekeväisyyskonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa 14.3. ”Jarmon saarella 50 v” -konsertin ohjelma kulkee pitkin Saaren seikkailullista ja monipuolista urapolkua, kasvaen herkistä akustisista hetkistä aina vulkaaniseen rytminirvanaan. Savoy-teatterissa päivänsankari esiintyy mm. JARMO SAARI REPUBLICIN, XL-yhtyeen ja JUKKA PERKO AVARAN kanssa. Lisäksi lavalle nousevat EMMA SALOKOSKI, TIMO LASSY, LAURA HYNNINEN, SAMULI KOSMINEN, TOMMY LINDGREN, ANNA-MARI KÄHÄRÄ, KIE VON HERTZEN, NIKO KUMPUVAARA, ATTE KILPELÄINEN ja MARZI NYMAN. Konsertin tuotto ohjataan hiljattain perustetulle Suojellaan Lapsia ry:lle lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ehkäisevään työhön.

Jarmo Saaren äiti kirjasi ylös 6-vuotiaan pojan hartaan haaveen: tulla sähkökitaristiksi ja isäksi. Kutsumusammattiaan jo nuoresta iästä harjoittanut taiteilija juhlii unelmansa toteutumista konsertissa, jossa kuullaan sekä hänen harvemmin esitettyä kamari-, elokuva- ja näyttämömusiikkiaan että yhtyeitä, joiden riveistä Saari on niin monelle musiikin ystävälle tullut tutuksi. Eräs illan tärkeä teema on ystävyys, joka tuo estradille kollegoja Saaren mittavan ja monipuolisen uran varrelta. ”Konsertissa pääsen jakamaan lavan ihailemieni pelimannien kanssa, jotka ovat myös rakkaimpia ystäviäni”, Saari intoilee, ja jatkaa: ”Haluan myös nostaa esille meidän kaikkien oikeuden turvalliseen lapsuuteen sekä vastuun suoda sellainen jokaiselle.”

Jarmon saarella 50 v -konsertin tuotot ohjataan Suojellaan Lapsia ry:n toimintaan. Tammikuussa 2020 toimintansa aloittaneen yhdistyksen tavoitteena on ehkäistä kaikenlaista lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja saada uhrien ääni kuuluviin. Yhdistystä johtavat kokeneet lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan ehkäisyn erityisasiantuntijat NINA VAARANEN-VALKONEN ja HANNA-LEENA LAITINEN.

Jarmo Saarella ja Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkosella on yhteinen historia, joka ulottuu peruskoulun ensimmäiselle luokalle asti. ”On mitä hienointa viettää 50-vuotisjuhlaa konsertissa upeiden kollegojen kanssa ja samalla osallistua näin tärkeän asian edistämiseen”, Jarmo Saari kommentoi yhteistyötä.

”Lapsiin kohdistuu seksuaalista häirintää, houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa, ja näiden ennaltaehkäisyyn tarvitaan meitä kaikkia. Olemme erittäin ylpeitä Jarmon panoksesta lasten suojeluun. Vakavaakin asiaa voidaan tuoda esiin taiteen keinoin”, sanoo Suojellaan
Lapsia ry:n toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkonen.

Jarmo Saari (s. 1970) kuuluu sukupolvensa omaleimaisimpiin kitaristeihin ja multi-instrumentalisteihin. Hänet tunnetaan visuaalisesta sävellystyylistään ja monikerroksisista äänikollaaseistaan, joita hän on kolmen vuosikymmenen mittaisella urallaan luonut konsertteihin, levyille, elokuviin, televisioon, teatteriin ja tanssiesityksiin. Arvostetun Suomi-palkinnon vuonna 2012 vastaanottanut artisti on toteuttanut musiikillisia visioitaan mm. sooloproduktiossaan JARMO SAARI SOLU sekä yhtyeissään FILMTET, ZETABOO, XL ja Jarmo Saari Republic, jonka viimeisimmän albumin Soldiers of Light saksalainen Membran julkaisi vuonna 2019. Saari on jatkanut PEKKA KUUSISTON työtä suomalais-brittiläisen Cannes- ja Venla-palkitun ”Muumilaakso”-TV-sarjan säveltäjänä yhdessä SAMULI KOSMISEN kanssa ja on myös mukana OTSO KAUTON ohjaamassa ja Tampereen Työväen Teatterissa syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa ”Hamlet (And His Gravediggers)” -rock-musikaalissa sekä säveltäjän että esiintyjän ominaisuudessa.

JARMON SAARELLA 50 V
La 14.3.2020 klo 18
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
Liput 43/29/15 €, ennakkoon Lippupisteestä
Tapahtuma Facebookissa

ESIINTYJÄT

Jarmo Saari, lasiharppu, theremin, kitara, elektroniikka, laulu

Laura Hynninen, harppu ja laulu / Niko Kumpuvaara, harmonikka / Atte
Kilpeläinen, alttoviulu ja laulu / Anna-Mari Kähärä, laulu / Marzi
Nyman, kitara ja laulu / Emma Salokoski, laulu / Samuli Kosminen,
lyömäsoittimet ja elektroniikka

JUKKA PERKO AVARA
Jukka Perko, saksofonit / Teemu Viinikainen, akustinen kitara / Jarmo
Saari, sähkökitara

XL
Arttu Takalo, vibrafoni / Jarmo Saari, kitara / Tuure Koski, basso /
Tomi Salesvuo, rummut / DJ Bunuel, spoken word ja CD / + erikoisvieraat
Kie von Hertzen, kitara / Marzi Nyman, kitara

JARMO SAARI REPUBLIC
Jarmo Saari, baritonikitara, elektroniikka, taurus-pedaali / Abdissa
Assefa, rummut ja perkussiot / Olavi Louhivuori, rummut / Mikko
Kaakkuriniemi, rummut / + erikoisvieraat Timo Lassy, saksofoni / Tommy
Lindgren, laulu, rap

jarmosaari.com
suojellaanlapsia.fi

LEHDISTÖKUVAT: heihei.fi/media (salasana: heiheimediasivut)
LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT: Hei Hei Media, press@heihei.fi