Suojellaan Lapsia ry/Skydda Barn rf aloittaa toimintansa lasten suojelemiseksi kaikelta seksuaaliväkivallalta

Julkaisuvapaa 14.1.2020 klo 8:30

Kokeneet lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan ehkäisyn erityisasiantuntijat Nina Vaaranen-Valkonen ja Hanna-Leena Laitinen johtavat yhdistyksen toimintaa.

Suojellaan Lapsia ry:n tavoitteena on, että kaikenlainen lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta loppuu ja että uhrien ääni tulee kuuluviin. “Uhrien kokemuksia on kuultava. Teemme kaikkemme, jotta lasten oikeus suojeluun ja turvalliseen lapsuuteen sekä nuoruuteen toteutuu“, sanoo toiminnanjohtaja Nina Vaaranen- Valkonen. Hän on työskennellyt useassa kansallisessa ja kansainvälisessä erityisasiantuntijatyöryhmässä, tehnyt tutkimusta, kouluttanut ja esiintynyt kansainvälisissä konferensseissa puhujana

Suojellaan Lapsia ry:n antaa erityisosaamistaan muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoimaan Barnahus-hankkeeseen ja tekee yhteistyötä Project Arachnid- verkoston kansainvälisten lastensuojeluorganisaatioden kanssa. Toimintaa tukee muun muassa yritykset Havas Helsinki ja GoGoCar. Vaaranen-Valkonen ja Laitinen toimivat erityisasiantuntijoina kansallisen Lasten ja nuorten turvallisuuden edistämisen ohjelman ohjausryhmässä.

Suojellaan Lapsia ry tarjoaa koulutusta ja konsultaatiota ammattilaisille ja yrityksille sekä toimii kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Työn ydintä on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja edistää lasten oikeuksia. Työn keskiössä on niiden lapsiuhrien auttaminen, joista on olemassa lapsen oikeuksia loukkaavaa ja laitonta seksuaaliväkivaltaa todistavaa kuvamateriaalia digitaalisessa mediassa.

“Annamme vahvan työpanoksemme lasten suojelemiseksi ja lasten oikeuksien edistämiseksi. Olemme innoissamme voidessamme tehdä monialaista yhteistyötä ja toteuttaa uudenlaisia projekteja”, toteaa yhteiskuntasuhde- ja vaikuttamistyön johtaja Hanna-Leena Laitinen. Hänellä on yli kymmenen vuoden monipuolinen kokemus lastensuojelutyöstä sekä sosiaalialalta että lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan ehkäisystä. Laitinen on tehnyt merkittävää yritysyhteistyötä ja tuonut ilmiötä näkyvästi osaksi yhteiskunnallista keskustelua.

Vaativa kuvamateriaalin analysointityö Project Arachnidissä on yksi yhdistyksen toimintamuodoista. Työ edellyttää usean vuoden erityisasiantuntijuutta ja Interpolin erityiskoulutusta. “Project Arachnid on ehdottomasti tehokkain tapa nopeuttaa lapsen oikeuksia loukkaavan ja lapseen kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin poistumista verkosta – We are fighting the Good Fight kuten NY Times artikkelissa erinomaisesti kuvattiin” toteaa toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkonen.

Lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan vastainen työ edellyttää syvällistä erityisasiantuntijuutta ja monialaista verkostoyhteistyötä. Jokaisella lapsella on oikeus elää turvassa ja saada parasta mahdollista suojelua kaikelta väkivallalta. ”On erittäin hienoa, että Suomessa on nyt yhdessä THL:n Lasten ja nuorten turvallisuusohjelman kanssa toimiva uusi verkostoyhteistyökumppani ja erityisasiantuntijoita, jotka keskittyvät lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan” toteaa kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Lisätietoja:

Nina Vaaranen-Valkonen Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija +358 40 7478829

www.suojellaanlapsia.fi www.skyddabarn.fi www.protectchildren.fi